Online újrahasznosítási kisokos

Hova dobjam?

A hungarocellt kidobhatod a szelektívbe?

Költözés, lakásfelújítás? Vagy vettetek valami nagyobb tárgyat, és nem tudod, hova dobd a csomagolóanyagot? Itt a megoldás.

2020. május 31. - Nestlé Hungária

hungarocell_szelektalas.jpg

Gyakori tévhit, hogy a hungarocellt a műanyag hulladékgyűjtőbe kell tenni. Ez sajnos nem így van.

A jó hír viszont az, hogy nem kell a kommunális szemét gyűjtéséhez használt kukádat megtölteni a hungarocellel, sőt! Ha nagyobb mennyiségű hungarocell, papír vagy műanyag csomagolóanyagod gyűlt össze, ezeket is egyszerűen leadhatod a hulladékudvarokban.

A hulladékudvarok zárt hulladékátvevő helyek, melyeket szakképzett személyzet működtet, és ahol a háztartásban szelektíven gyűjtött hulladék a fővároson belül díjmentesen leadható. A hulladékudvarokban nagyobb mennyiségű műanyag, papír, fém és üveg leadására is van lehetőség. Ezen felül bizonyos speciális kezelést igénylő hulladékfajtákat és veszélyes hulladékot csak itt gyűjtenek be. Az alábbi hulladékfajtákat minden budapesti hulladékudvarban átveszik:

 • Hungarocell (tiszta, golyós szerkezetű polisztirol csomagolások)
 • A veszélyes, illetve speciális kezelést igénylő hulladékok:
  • Elektromos kis- és nagygépek (mosógép, hűtő, fúró, hajszárító)
  • Elektronikai hulladék (számítógép, tv, hifi, telefon)
  • Használt sütőolaj és flakonja, fáradt olaj és flakonja
  • Fénycsövek és világítótestek
  • Szárazelemek és hordozható kis akkumulátorok, gépjárműindító akkumulátorok

A leggyakoribb tévhitek, azaz mi NEM gyűjthető szelektív műanyag hulladékgyűjtőbe:
Kazetta, CD, műanyag játékok, fogkefe, fémbelsejű fóliák (pl.: csipszes zacskók, csokipapírok), habtálcák, hungarocell, ételmaradékokkal vagy vegyszerrel szennyezett, elöblítetlen műanyag és fémdobozok, gyógyszeres levél nem gyűjthetők szelektíven. Az úgynevezett lebomló műanyagok sem gyűjthetők a többi műanyaggal együtt!

blog alapjául felhasznált edukációs tartalom a Nestlé Hungária Kft. megbízásából, a Humusz Szövetség hulladékgazdálkodási szakértőjének szakmai lektorálásával készült.