Tippek a fenntartható étrendhez és az élelmiszer-pazarlás megelőzéséhez

Hova dobjam?

Hova dobjam?

Szezonális, hazai? Nem mindegy, honnan kerül az étel az asztalodra!

Te is szeretnéd tudni, honnan kerülnek az ételek az asztalra? Körbejártuk, miért érdemes a helyit és a szezonálist választani.

2023. június 09. - Nestlé Hungária

hazai-szezonalis-banner.jpg

Tovább

Nézd meg a csomagolást! Te felismered a jelöléseket?

Kíváncsi vagy, hogyan csökkentheted ökológiai lábnyomod a bevásárlás során? Hogyan mérsékelheted a háztartásodban megtermelt csomagolási- és élelmiszerhulladék mennyiségét? Kezdd a vásárlásnál!

csomagolas-jelolesek-banner.jpg

Vásárláskor szánj időt arra, hogy megismerkedj a termékkel, élelmiszerrel, amit veszel. Nézd meg alaposan a csomagolást, sok hasznos információt árul el!  

Tovább

Szelektálnád a szemetet, de vannak kérdéseid?

Van úgy, hogy ott állsz dilemmázva a kukáknál? Ezt most hova dobjam? Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, hogy segítsünk!

szelektalnad-a-szemetet-banner.jpg

Tovább

Ki ne dobd! Hogyan tárold az ételt, hogy ne pazarolj!

Mit tegyél az éppen lejárt élelmiszerekkel? Hogyan tárolj a hűtőben? Hasznos tippeket adunk, hogy az otthon tárolt ételeid ne a kukában végezzék.

ki-ne-dobd-banner.jpg

Kezdjük a hűtővel! 

Gyorsan nyisd ki a hűtőd, és mondd mit látsz? Van benne főtt ételmaradék még a múlt hétről? Mindenről meg tudod mondani mikor tetted be? Igen és nem a válasz? Akkor érdemes tovább olvasnod.

Tovább

A műanyag tényleg az ellenségünk? Miért van szükség az élelmiszerek csomagolására?

Valóban szükséges ennyi csomagolóanyag?

miert-csomagoljak-az-elelmiszert.jpg

Az élelmiszerek csomagolásának legfontosabb szerepe, hogy megóvja az élelmiszerek minőségét és biztosítsa a termékbiztonságot a minőségmegőrzési vagy fogyaszthatósági idő végéig.

Tovább

Minőségmegőrzési idő? Fogyaszthatósági idő? Te tudod, mi a különbség?

A világon megtermelt élelmiszerek harmada a kukában végzi. Ezért fontos tisztában lenni az élelmiszerek lejárati dátumjelölésével, hiszen egy kis tudatossággal jelentősen csökkenthetjük a feleslegesen kidobott ételek mennyiségét.

minosegmegorzes-cikk.jpg

A magyar fogyasztók mindössze 38 százaléka van tisztában azzal, hogy a minőségmegőrzési és a fogyaszthatósági idő nem ugyanolyan élelmiszertípusokra vonatkozik.* Ha erre odafigyelünk, azzal nemcsak pénzt spórolhatunk meg, hanem aktívan tehetünk az élelmiszer-pazarlásellen is.

Tovább

Városi legenda lenne? Vagy tényleg összeöntik a szelektív kukákat?

Vajon városi legenda lenne, hogy összeöntik a szelektív kukákat? Szerencsére igen! Tudtad, hogy a műanyag és fém begyűjtésénél a hulladék felének nem ott van a helye, ahova dobták? És azt, hogy az összegyűjtött hulladékot utóválogatják?

osszeontik-szelektiv.jpg

Tovább

Tudod melyik műanyag gyűjthető szelektíven? Segít a csomagolási háromszög!

Azt, hogy az adott műanyag csomagolás, termék újrafeldolgozható-e, meghatározza, hogy pontosan milyen műanyagról beszélünk.

minden-muanyag.jpg

Nem mindegyik típus újrafeldolgozására létezik technológia, vagy lehet, hogy a hulladéktípus begyűjtésére és utóválogatására nincs kiépítve infrastruktúra. Az is előfordulhat, hogy a feldolgozás nem gazdaságos, vagy az anyag adottságai miatt nem megoldható.

Tovább

5+5 tipp, hogy elkerüld az élelmiszer-pazarlást és a felesleges hulladékot

Nem szereted az élelmiszer-pazarlást? A felesleges hulladékot? Itt a remek alkalom, hogy tegyél ellene, tippjeink is ebben segítenek.

tudatos-vasarlo-kep2.jpg

Miközben egyre többet beszélünk a fenntartható életmódról, fenntartható közlekedésről, a legtöbbünkkel rendszeresen előfordul, hogy a hétköznapok sietségében úgy töltjük fel a családi éléskamrát, hogy bizony nem gondoljuk át, milyen vásárlói döntéseket is hozunk. Pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie…

Tovább
süti beállítások módosítása